SEO - optimiziranje web stranica

Jednostavno rečeno, SEO optimizacija je prilagođavanje sadržaja web stranice zahtjevima pretraživača (Google, Yahoo, Bing…) i to tako da ga oni prepoznaju kao bitnog i korisnog za posjetioce i postave na vrh liste organske pretrage.

Zanemarivanje značaja SEO optimizacije web stranice dovešće do toga da izgubite klijente a time i zaradu. Jer, ako Vas nema na prvim stranama Google-a, kao da Vas uopšte nema na internetu.

Analiza

On-site SEO

Off-site SEO

 
optimizacija web stranice

Internet marketing (SEO)

Internet marketingom nazivamo sve aktivnosti kojima se možemo koristiti za promociju svojih proizvoda ili usluga putem interneta. Internet marketing danas najčešće vežemo uz Google oglase, Facebook marketing, SEO (optimizacija stranica za tražilice) i još mnogo toga.

SEO (Search Engine Optimization), odnosno optimizacija stranice za tražilice, prije svega u svrhu Google pozicioniranja, danas se smatra jednom od najbitnijih elemenata u procesu izrade web stranice, ali i nakon njega, te značajno utječe na posjećenost stranice.

Optimizacija za tražilice radi se na samoj stranici tokom izrade (On-site SEO), te na različite načine nakon što je izrada web stranice završena (Off-site SEO).

STRATEGIJA

SEO i strategije internet marketinga

Osnovni cilj SEO optimizacije je što bolja pozicija Vaše stranice prema traćenoj ključnoj riječi u Google tražilicama, što dovodi do veće posjećenosti, odnosno povećanja organskog prometa na stranici, a samim time i povećanja prodaje.

Kada je riječ o pozicioniranju u tražilicama i internetskom marketingu, optimizacija web stranice je puno bolje rješenje od Google AdWordsa, iako u startu nešto skuplja, na duže vremensko razdoblje je znatno jeftinija i donosi puno bolje rezultate kroz trajno povećanje broja posjećenosti, dok kod Google oglašavanja plaćate svaki klik.

Zbog svega navedenoga SEO optimizacija smatra se najkvalitetnijom strategijom Internet marketinga.

optimizacija web stranice
digitalni marketing web stranice

Optimizacija web stranice

Riječ je o kompleksnom i dugotrajnom procesu, ali procesu bez kojeg je nemoguće probiti se na primjerice, prvu Google stranicu, što je cilj svih koji žele uspjeti na internet tržištu. Tu uskačemo mi sa svojim dugogodišnjih iskustvom i nizom uspješnih SEO projekata.

ENCOM WEB

web stranica nije luksuz to je potreba

Kontaktirajte Nas

Livno, BiH

(+387) 63/480-127

encomwebdesign@gmail.com